Inspirerende workshops die je verder helpen

Heb je altijd al willen schilderen? Of wil je jouw schilderkunsten een ‘boost’ geven? Dan is dit misschien wel het moment om die stap te zetten.

Ik verzorg schilderlessen voor kunstenaars ‘in de dop’ en voor groepen. Ze worden op aanvraag georganiseerd, om te kunnen voldoen aan jouw wensen. Dat kan in het atelier of op locatie. Een creatieve invulling is gegarandeerd.

Ontdek je eigen creativiteit, leer nieuwe technieken, gebruik verschillende materialen. Ik help je graag. Je komt alleen of misschien wel met een vriend, collega of eigen groepje. Mijn uitgangspunt is simpel: niets moet en alles kan. Verwacht geen klassieke schilderlessen, maar laat je meenemen in actieve en inspirerende workshops.

 

Vrij schilderen

In mijn atelier in Wassenaar, op 10 minuten van Den Haag en Leiden, laat ik bijvoorbeeld zien hoe je met een krijtje een schilderij opzet of je eigen kleuren mengt. Ontdek hoe het is om gemengde technieken te gebruiken. Combineer met bijvoorbeeld potlood, krijt, aquarel- of acrylverf. Voeg materialen als stof en karton toe.

Kortom, ontdek hoe het is om vrijuit te schilderen, in een ontspannen sfeer die je creativiteit stimuleert. Volg je intuïtie en laat je penseel, kwast of paletmes het werk doen.

 

Serie workshops

Ben je beginnend, schrijf je dan in voor een serie van drie schilderlessen van steeds twee uur in de ochtend of de middag. Je kunt werken met je eigen materialen of ik zorg voor doek, verf en andere materialen. Wat jij wil.
Je gaat altijd huiswaarts met praktische en inspirerende handvatten. Werk thuis gerust verder aan je atelierstuk en neem het weer mee naar de volgende sessie. Of laat je werk hier achter. Het is allemaal oké.

 

Jouw schilderles >

 
3 4 2 1

Groepslessen en workshops

De verbinding aangaan, teamspirit ontwikkelen of een persoonlijk en exclusief cadeau: de groepsworkshop kent vaak weer een geheel eigen aanleiding.
In mijn atelier heb ik ruimte voor acht schildersezels en de inspirerende omgeving om er een bijzondere ervaring van te maken. Denk je aan een creatieve workshop voor een grotere groep op een inspirerende plek? Ik deed dat eerder op het strand en andere bijzondere locaties. Laten we er een waardevolle ont-moeting van maken, waar niets moet en alles kan.
Laat het me weten, ik denk graag met je mee.

 

Schilderles met je eigen groep >

 

 

Vera over de schilderlessen bij Atelier Ellen:

‘Die vrije manier van schilderen is telkens weer een feest’

“Ik zie het als een cadeautje voor mezelf”, stelt Vera Uit de Weerd uit Wassenaar. “Ellen werkt zelf heel vrij en mij laat ze hetzelfde doen. Zij maakt mooie dingen en treedt buiten de lijntjes. Ze gebruikt andere materialen in haar doeken en laat mij daar ook mee experimenteren. Ze zet daarmee een ander deurtje open. Je ervaart een andere manier van denken. Ik heb vroeger wel geschilderd en teken nu thuis vooral op de i-pad. En ik schilder in het atelier. Dat is natuurlijk sowieso een heel leuke inspirerende ervaring, omdat Ellen ook zelf aan het werk is. Terwijl ik een libelle schilder komt ze ineens met een stuk stof of karton om daarin te verwerken. Het zijn technieken die ik niet ken. Die vrije manier van schilderen is telkens weer een feest.”

 

Lees ook de ervaringen van andere deelnemers >

 

Barend over de schilderlessen bij Atelier Ellen:

‘‘Ik leer veel en laat al het andere los’’

“Ellen en ik, wij kennen elkaar al 15 jaar en ben verschillende keren naar exposities in haar atelier geweest. En ik heb altijd al willen schilderen en tekenen, maar het is er nooit van gekomen. Nu heb ik de tijd”, vertelt Barend uit Den Haag. “Ik ben gestart met waterverf op papier. Doek en acrylverf komt later. Ik mag zelf een onderwerp kiezen of Ellen geeft er een. Alles kan en dat is fijn. En heel subtiel geeft ze tips en aanwijzingen. Ik leer veel en laat al het andere los. In die twee uur kan ik heel geconcentreerd werken. Thuis heb ik daar de rust nog niet voor gevonden. Dus ik blijf nog wel even terugkomen.”

 

Lees ook de ervaringen van andere deelnemers >

 

1 2


Social media

Alles over de workshops en schilderlessen vind je op de Facebook-pagina Vrij Schilderen.

www.facebook.com/vrijschilderen

 

De Facebook-pagina van Atelier Ellen geeft een kijkje op wat mij boeit en bezighoudt, vanuit mijn atelier en daarbuiten.

www.facebook.com/www.lifeisart.nl

 

Op mijn Pinterest borden verzamel ik beelden die mij boeien en inspireren. En ik laat er ook veel eigen werk zien. Neem gerust een kijkje. nl.pinterest.com/atelierellen

 

En voor een uitgebreide kennismaking bezoek je mijn LinkedIn-profiel.

linkedin.com/in/atelierellen