Schilderlessen als succesvol experiment

‘Zou ik het nog steeds leuk vinden? Krijg ik er nog dezelfde energie van?’ Met die vragen stapte Diana Herbrink op een middag Atelier Ellen binnen. In het verleden had ze ooit wel schilderlessen gevolgd, maar of de vonk nog zou overspringen … dat experiment wilde ze graag aangaan. Inmiddels staat er thuis weer een schildersezel en wordt er druk geschilderd.

 

 

Lees haar verhaal >

 

Schilderlessen waar leren niet het belangrijkste is

‘Na een intensieve coachopleiding, zocht ik rust en ruimte en volgde ik mijn intuïtie. “Ik wilde ook mijn creatieve kant ontdekken en ontwikkelen.” En die heeft ze bij kunstenares Ellen van Stokkum definitief gevonden. Marion van der Giessen heeft inmiddels menig middag in het atelier doorgebracht, de twee hebben een bijzondere band met elkaar en ze weet nu al dat ze blijft terugkomen. Inmiddels ook met de ondernemers die ze coacht.

 

Lees haar verhaal >

 


 

Kees over de schilderlessen bij Atelier Ellen:

‘Een inspirerende plek waar ik me thuis voel’

In 2012 volgde hij voor het eerst drie workshops in Atelier Ellen. “Ik kende Ellen al vanuit de studietijd en was toen net klaar met werken. Ik heb mezelf de workshop toen cadeau gedaan”, vertelt Kees de Waard. In 2020 kwam hij terug, samen met zijn vriend Barend. “Ik heb altijd wel geschilderd en getekend maar wilde nieuwe technieken leren. Ellen laat me bijvoorbeeld zien hoe je met een mes en spatel kunt tekenen in de nog natte verf. En ik leer mengkleuren te maken. Het resultaat is telkens weer verrassend. Ellen heeft me vooral aangezet om groot te werken, met grotere doeken en grote gebaren. Ik was gewend alles tot in detail uit te werken”, aldus Kees. Hij trekt er regelmatig op uit om ‘tekeningetjes op locatie’ te maken. Bij thuiskomst staat zijn schetsboekje vol met landschappen, kerktorens en sinds kort ook vogels. “Naar de workshop neem ik vaak iets mee waar ik mee verder wil. Een doek waar ik bijvoorbeeld meer diepte in wil krijgen. Ellen laat me zien hoe ik dat kan doen. En soms geeft ze een opdracht of juist de vrije ruimte. Het is heel inspirerend en gezellig samen met Barend en Ellen. Het atelier is een prettige plek waar ik me thuis voel en altijd weer geïnspireerd vertrek.”

 

 


Social media

Alles over de workshops en schilderlessen vind je op de Facebook-pagina Vrij Schilderen.

www.facebook.com/vrijschilderen

 

De Facebook-pagina van Atelier Ellen geeft een kijkje op wat mij boeit en bezighoudt, vanuit mijn atelier en daarbuiten.

www.facebook.com/www.lifeisart.nl

 

Op mijn Pinterest borden verzamel ik beelden die mij boeien en inspireren. En ik laat er ook veel eigen werk zien. Neem gerust een kijkje. nl.pinterest.com/atelierellen

 

En voor een uitgebreide kennismaking bezoek je mijn LinkedIn-profiel.

linkedin.com/in/atelierellen